Start nieuwe scoutsjaar

Start nieuwe scoutsjaar

Dinsdag openden de scholen weer hun deuren, tijd voor ons dus om het nieuwe scoutsjaar te beginnen voorbereiden! 

Naar goede gewoonte starten wij ons scoutsjaar het eerste weekend van oktober. Dit jaar betekent dat dus op zaterdag 3 oktober. Leden gaan over naar hun nieuwe groep, de nieuwe leidingsgroepen worden bekendgemaakt… Voor nieuwe leden het ideale moment om de sfeer op te snuiven, kennis te maken met onze scouts en een beslissing te maken om zich in te schrijven twee weken later. Belangrijk is wel om te weten dat deelname aan ons overgangsweekend geen garantie is op een inschrijving voor de rest van het scoutsjaar. Hoe dit concreet zal kunnen doorgaan met respect voor de coronaregels is nog niet volledig duidelijk, hiervoor wachten wij op de nieuwe richtlijnen die in september worden verwacht. 

Nadat het scoutsjaar officieel is afgetrapt op overgangsweekend starten de inschrijvingen. 

Net zoals vorig jaar zullen we helaas met een ledenstop moeten werken. Voor elke tak hebben we met de volledige leidingsgroep een maximaal aantal leden vastgelegd om het doenbaar te houden voor de leiding.

De inschrijvingen zullen dit jaar in 3 periodes plaatsvinden:

  1. 5-11 oktober: de week na overgangsweekend vragen wij aan onze huidige leden die willen verder doen met de scouts om hun lidgeld voor het nieuwe jaar te betalen ter bevestiging van herinschrijving. Aan leden die wensen te stoppen vragen wij om die week een mailtje te sturen naar ons (sintpaulus@hotmail.com). Zo hebben wij voor de inschrijvingen open gaan een duidelijk beeld van ons huidig ledenbestand.
  2. 12-18 oktober: deze week wordt voorbehouden aan broers of zussen van huidige leden om zich in te schrijven. Hiervoor volstaat een mailtje naar het bovenstaande mailadres. 
  3. 19 oktober: vanaf dan zullen inschrijvingen open worden gesteld voor nieuwe leden. Deze zullen doorgaan op onze website (https://www.scoutssintpaulus.be). 

Het aantal beschikbare plaatsen voor nieuwe leden zal dus afhangen van het aantal inschrijvingen in de twee weken ervoor. Deze zullen tijdig worden meegedeeld voor het opengaan van de inschrijvingen voor nieuwe leden. Wie geen plaats heeft kunnen bemachtigen wordt door ons in de wachtlijst gezet. Vanaf dat u bij de eerste vijf van die wachtlijst komt, brengen wij u op de hoogte. 

Houd zeker onze facebookpagina en website in de gaten voor verdere updates!

Een stevige linker,

de groepsleiding