Presentatie van het project

Een korte voorstelling van het project, waar we met z’n allen mee bezig zijn:

En onze eerste grote stap lokte uiteraard heel wat pers:

Groot feest bij scouts Sint-Paulus in de Matadilaan in Heverlee zondag, want daar werden de plannen voorgesteld voor een nieuw scoutslokaal. Om hun droomgebouw te kunnen realiseren, kocht de scouts een stuk bouwgrond aan dat vlak naast de huidige gebouwen ligt.

‘Onze lokalen zijn helemaal niet meer aangepast aan de 21ste eeuw’, zegt oud-leider Thomas Peeters. ‘Ze hebben ook behoorlijk wat last van vandalisme. Maar wat ons echt deed beseffen dat we toe waren aan vernieuwing, is Intakt, onze werking voor kinderen met een mentale of fysieke beperking. We hebben dringend lokalen nodig met bijvoorbeeld sanitair dat voor hen aangepast is.’ Het bouwteam kocht nu een bouwgrond aan, maar is nog lang niet klaar om de de werken voor de nieuwe gebouwen te starten. Daarvoor is nog heel wat crowdfunding nodig. ‘Om de tien jaar krijgen wij een subsidie van 75.000 euro van de stad Leuven, en dat zal al heel wat helpen. In de jeugdraad ligt momenteel een voorstel op tafel om die subsidie zelfs aan te passen zodat er 150.000 euro wordt gegeven om de twintig jaar. Dat zou voor ons een enorme hulp zijn om onze plannen te kunnen realiseren. Maar daar naast gaan we de komende drie jaar nog heel wat crowdfunding doen. Tegen 2018 hopen we 200.000 euro verzameld te hebben zodat we kunnen beginnen bouwen. Tegen 2020 moeten de gebouwen er staan’, aldus Peeters.

Artikel opening terrein