Nieuwsbrief 1 – Mei 2014

Nieuwsbrief Bouwproject Lemmeksveld 28 mei 2014

Is het u ook al opgevallen dat de lokalen aan het Lemmekesveld meer dan een spreekwoordelijk likje verf kunnen gebruiken? We zullen uw gedachten even voorlezen: ze liggen er wat treurig en bouwvallig bij. U hebt gelijk.

Tijd voor een facelift, dachten wij zo!

Sinds enkele maanden steekt een team van ouders en oud-leiders samen met de VZW Sint-Paulus geregeld de koppen bij elkaar om de toekomst van onze lokalen uit te stippelen. Al snel was er een consensus om de bestaande lokalen te vervangen door gloednieuwe.

Sinds februari zijn er daarom vier werkgroepjes actief die samen het bouwproject omtrent het Lemmekesveld vormen. Karola Van de Wijngaert, Bart De Geest, Pieter Herroelen en Bart Schaeken onderzoeken het financiëleaspect van nieuwe lokalen. Deze laatste bekijkt ook de juridische kant van het project. Maarten Beersmans, Phillippe Vander Velpen, Stijn Cammaer, Rik Lemmens, Lien Heuvelmans en Gijs Vandoren laten zich gaan op dearchitecturale uitdagingen en mails en nieuwsbrieven krijg je van TeamCommunicatie, Hannes Deryckere, Koen De Cooman en Thomas Peeters houden jullie aldus op de hoogte.

Lokalen schieten niet als paddenstoelen uit de grond, daarom zal er wat tijd over gaan. Dit is het voorlopige strijdplan:

• Fase 1 (zomer 2014): aankoop van het aansluitende stuk grond (te zien in de plattegrond op het einde van deze nieuwsbrief). De onderhandelingen met de eigenaar lopen.

• Fase 2 (2014-2017): uitwerking bouwplannen + werving van enthousiaste krachten die mee hun schouders onder het project willen steken en/of mee willen sponsoren.

Als financiering kunnen we normaal gezien beroep doen op een subsidiepot van Stad Leuven. Dit zal echter niet volstaan, daarom proberen we in deze tijdspanne zoveel mogelijk geld in te zamelen. Dit door verschillende geldactiviteiten te organiseren, beroep te doen op sponsoring, renteloze leningen en giften van (bouw)bedrijven en sympathisanten.

• Fase 3 (2016-2017): start van de voorbereidingen: vergunningen, aansluitingen water, gas en elektriciteit leggen, …

• Fase 4 (vanaf 2018-2019): start van de bouwwerken! Met een beetje geluk spelen uw (klein)kinderen tegen 2020 in de nieuwe lokalen!

U merkt: Sint-Paulus bekijkt de toekomst ambitieus. Maar om het project te doen slagen hebben wij de steun van velen nodig! We hopen jullie na de zomer al goed nieuws te kunnen brengen. In het beste geval kunnen we de grond waarop de lokalen staan in oppervlakte verdubbelen door een extra aanliggend stuk aan te kopen, en in het najaar van 2014 dit stuk grond speelklaar te maken. Als alles goed gaat hopen we aldus het jaarlijkse werkweekend in september – om de lokalen op te knappen voor het komende jaar – te koppelen aan de officiële opening van het extra speelbos.

Om al wat centjes in kas te krijgen proberen we ook een geldactiviteit te organiseren in het najaar. Dit bijvoorbeeld in de vorm van een quiz. Eventueel organiseren we een scoutsreünie, zoals die enkele jaren geleden door Bruno Tuyls is georganiseerd in Bierbeek.
U merkt, er beweegt iets bij scouts Sint-Paulus. Wij houden jullie via eentrimesteriële nieuwsbrief op de hoogte, voor meer informatie kan je mailen naar bouwproject@scoutssintpaulus.be.

Aarzel dus niet om ons te contacteren. Iedereen is van harte uitgenodigd om mee zijn of haar schouders onder dit project te zetten, in welke vorm dan ook. Ken je iemand bij een bouwbedrijf, heb je weet van een geheime subsidie waarop Sint-Paulus recht zou hebben, of wil je in september mee komen helpen om de lokalen speelklaar te maken voor het komende jaar,wees welgekomen!

Bedankt voor de aandacht!

Het bouwteam

Ps: Hieronder ziet u een afbeelding van het Matadi-grondplan. Het paarse bolletje toont het extra stuk grond dat we graag zouden kopen. De scoutslokalen grenzen aan dit stuk grond. Op de afbeelding is dit het perceel net boven het paarse bolletje.