Nieuwsbrief 4 – Oktober 2015

Dag allemaal,

Dit weekend gaat het scoutsjaar opnieuw van start, en ook de Bouwgroep vliegt er na een welverdiende vakantie weer in. Zoals jullie op de barbecue hebben geleerd, is een eerste fase voltooid, namelijk de koop van het aanliggend stuk grond naast de lokalen aan het Lemmekesveld. Een volgende stap is om nutsleidingen aan te leggen tot aan onze lokalen.

Op dit moment zijn we offertes aan het aanvragen en onderhandelen we met de bevoegde diensten en eigenaars om over het Lemmekesveld nutsleidingen te trekken. We hopen deze tweede (voorbereidende) fase snel te kunnen inzetten en voltooien, maar in vergunning-en offerteland is snel een relatief begrip… Een concrete timing geven is dus moeilijk

Ook de geldinzamelingacties gaan door. We bekijken de mogelijkheid om giften fiscaal aftrekbaar te maken, maar omdat dit wat administratieve voorbereiding vergt, en omdat we nog niet meteen gaan beginnen bouwen, focussen we ons voorlopig op geldactiviteiten. Dit ook om mensen bij elkaar te brengen en het gemeenschapsgevoel bij iedereen van de scouts’familie’ te versterken.

Kruidenbak

Kruidenrek Groot

Kruidenrek Klein

We proberen jaarlijks drie geldactiviteiten te organiseren, namelijk een quiz in maart, en de barbecue in mei. Als derde activiteit zijn de creatiefste koppen van het bouwproject aan het knutselen geslagen, en ze hebben een kruidenbak en een kruidenrek ontworpen zoals u op de foto’s kan zien. Dit is ideaal om zowel binnen als buiten kruiden te kweken, op een natuurlijke (en dus een scouts-) manier.

U kan via een simpele klik een van deze formidale kruiden-produceer-creaties aanschaffen. Concreet zullen de leiding en oudste leden deze rekjes en bakken maken, zodat u ze zo snel mogelijk kan afhalen aan de te vernieuwen lokalen op het Lemmekesveld. Een klein muur rekje kost €15, een groot muurrekje €20 en een bak (op poten) kost €50.

Bij Kerstmis proberen we ook een extra evenementje te organiseren om gezellig mensen bij elkaar te brengen. Gluhwein, kerstmutsen, vuurke-stook… we zijn er nog niet uit wat we gaan doen, maar het wordt gezellig.
Wil je helpen: mail naar bouwproject@scoutssintpaulus.be

Groetjes,

Het Bouwteam