Nieuwsbrief 2 – December 2014

Dag allemaal,

Het is weeral een tijdje geleden dat jullie van ons gehoord hebben. Vandaar deze eindejaarsnieuwsbrief. Geen nood dus, de bouwgroep is nog altijd druk bezig met Project: Lemmekes

Waar zijn die toch allemaal mee bezig?Sinds de vorige nieuwsbrief zijn we bezig met de aankoop van het aangrenzend stuk grond aan de Lemmekesveldlokalen. Dit zal onze bebouwbare grond verdubbelen in oppervlakte, wat dus tal van architecturale mogelijkheden opent. Het subsidiedossier is sinds vorige maand binnen en we hopen in februari een positief antwoord van Stad Leuven te krijgen.Ondertussen blijven we niet afwachtend toekijken, op 6 maart 2015 organiseert de bouwgroep, in samenwerking met de JIN van Sint-Paulus een quiz. Een op-en-top-alles-erop-en-eraan-quiz, waarbij de kwaliteit van de vragen van een zodanig niveau is dat zowel professionele quizzers als gelegenheidsbollebozen zich zullen amuseren. Via deze quiz bezorgen we iedereen een plezante avond en zetten we eveneens ons bouwproject wat in de picture. Hiermee hopen we de eerste Sint-Paulus bouwcentjes binnen te halen.Op de barbecue willen we ook de crowdfundingcampagne van start laten gaan. Nieuw lokalen bouwen kost handenvol geld, waarvoor alle beetjes helpen. Onze financiële bollebozen hebben een financieringsplan uitgewerkt, waarbij we naast subsidies en (materiaal)sponsoring ook via giften, renteloze leningen en georganiseerde geldactiviteiten hopen tegen 2018 – 2019 ons financiële quotum te halen.

Ik bouw, jij bouwt, wij bouwen… Maar eerst: het plan.

Daarnaast hebben de heren en dames van het werkgroepje architecturaal de afgelopen maanden niet stilgezeten. Zij ontwierpen de voorlopige bouwplannen voor de nieuwe scoutslokalen.

Bovenstaande foto geeft alvast een voorproefje van de plannen, maar omdat een beeld niet altijd genoeg zegt, voorzien we een woordje uitleg tijdens de pauze van de quiz en uiteraard op de scoutsBBQ in mei.

Onze juridisch verantwoordelijke heeft ook enkele drukke maanden achter de rug. In overleg met de huidige leidingsploeg wordt de VZW-structuur van de scouts (verder) uitgebouwd, zodat het bouwproject ook langs juridische kant tiptop in orde zal zijn.

Team Communicatie houdt je uiteraard verder op de hoogte, en tast mogelijke sponsoringsmogelijkheden af.

Wat kan jij doen?

– Schrijf je in voor onze quiz !
– Laat ons weten indien je sponsors kent;
– Laat ons weten indien je bouwheren kent of indien je aan goedkope materialen kan geraken;
– Laat ons weten indien je ideeën hebt ivm crowdfunding, of als je zin hebt om deel uit te maken van het ‘feestcomité’
– Laat ons weten indien je connecties hebt bij een bank.

Hoe?
Mail ons via bouwproject@scoutssintpaulus.be, of spreek de leiding aan op een zondagnamiddag.

Deel alvast deze nieuwsbrief met sympathisanten en andere Sint-Paulus geïnteresseerden op eender welke manier die u bedenkt. Hoe meer mensen op de hoogte, hoe beter!

Stevige linker,
En met vriendelijke groeten,